rozklad
mat:
Niech X i Y beda niezaleznymi zmiennymi losowymi o rozkładach o gestosci odpowiednio fX(x) i
fY(y). Obliczyc f−x, f1y
24 paź 10:07
mat: Jak to obliczyc?
24 paź 14:08
g:
f−x(x) = fx(−x)
Poza tym nie wiadomo o co chodzi.
24 paź 14:23
mat: Dalsza czesc jest taka:
Jaka postac ma rozkład zmiennej losowej Z gdy:
1. Z = X − Y,
2. Z = XY,
3. Z = X/Y.
24 paź 15:13
kochanus_niepospolitus:
zacznijmy od tego −−− czy masz podane gęstości wyjściowych zmiennych losowych
24 paź 15:28
mat:
No tak fX(x) i fY(y).
24 paź 15:30
24 paź 15:45
mat: I jak to dalej obliczyc? Czy to juz koniec?
24 paź 22:06
mat:
25 paź 09:12
mat: ?
25 paź 16:26
mat: A dla Z=X/Y?
25 paź 23:16
b.: > A dla Z=X/Y?
A czytałeś podlinkowaną wiki?
29 paź 00:21