matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra macierz
Klaudiss:
Znajdź wszystkie punkty stałe każdego z poniższych przekształceń afinicznych:
1 0
2 1
0
2
F(X) =
X +
−1 1
0 3
1
−2
G(X) =
X +
24 paź 06:17
jc:
1 0
2 1
x
y
0
2
x
y
+
=
x=x 2x+y+2=y 2x+2=0 x=−1 y dowolne
24 paź 07:55