1 | 1 | 1 | ||||
an= | + | ..... | ||||
n+1 | n+2 | n+n |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | + | +...+ | + | + | = | |||||
(n+1) +1 | (n+1) +2 | (n+1) +(n−1) | (n+1) +n | (n+1) + n+1 |
1 | 1 | 1 | ||||
= (an − | ) + | + | ||||
n+1 | (n+1) +n | (n+1) + n+1 |
1 | ||
wyszło mi takie coś | >0 więc ciąg jest rosnący a co z ograniczonością? | |
(2n+1)(2n+2) |
1 | 1 | 1 | |||
> | > ... > | ||||
n+1 | n+2 | n+n |
1 | 1 | |||
an < n*( | ) < n* | = 1 | ||
n+1 | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |