matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZAGADKA
Oskar:
Witam , prosze o pomoc w takiej sprawie k=196 mm ile jest równe x,y
https://zapodaj.net/ec30e81c068c0.png.html
23 paź 20:12
Jack:
czy s = k ? z pitagorasa
k
(
)
2
+ y
2
= x
2
2
23 paź 20:57
Jack:
a sory, głupie pytanie. poprawka: (mamy taki układ) k = x + 2y
s
(
)
2
+ y
2
= x
2
2
23 paź 20:59