matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
Lll:
Niby proste x =
3
√
3
x
I ma wyjść 3
23 paź 20:08
Bk:
3
(
x/3)=3
1
X/3=1 X=3
23 paź 20:13
PW:
No rzeczywiście, jest oczywiste że 3 = (
3
√
3
)
3
, a innych rozwiązań nie ma, bo
23 paź 20:22