matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
12312:
dwoma kolejnymi wierzcholkami kwadratu sa punkty A=(−1,6) i B=(4,1) ile wynosi obwod tego kwadratu?
29 sty 16:32
ula:
oblicz odległośc AB z wzoru d=
√
(x
A
−x
B
)
2
+(y
A
−y
B
)
2
potem podstaw do wzoru na obwód Ob=4a=4*AB
29 sty 16:43