matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice funkcji
zaanetad:
Oblicz granice funkcji: lim
√
x
2
+3
7x−9
x→
∞
Licznik:
√
x
2
+3
Mianownik: 7x−9
23 paź 15:50
Jerzy:
√
1 + 3/x
2
√
1
1
= lim
x→
∞
= [
] =
7 − 9/x
7
7
23 paź 15:53
zaanetad:
Mam rozmieć że |x|=x tak?
23 paź 15:54