matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wytlumacz mi
wykaz ze :
Moze mi ktos to wytlumaczyc? Skad ta 1+9 i 1+4 z czego te nawiasy
https://www.zadania.info/d1543/126821
23 paź 10:47
jc:
1+3
2
=1+9=10 1+2
2
=1+4=5
23 paź 10:59