matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastkowanie
eli:
Ile to jest (17
1/2
−4)
−1/2
?
22 paź 22:57
the foxi:
1
√
17
+4
(
√
17
−4)
−
1
2
=(
)
1
2
=(
)
1
2
=
√
√
17
+4
√
17
−4
17−16
Pod pierwiastkiem głównym jedynie 17 jest w pierwiastku wewnętrznym.
22 paź 23:06
eli:
Dzięki
22 paź 23:33