sprowadź do najprostszej postaci
kuba: Sprowadź do najprostszej postaci wyrażenie:
22 paź 21:12
L: x7 / x−8
22 paź 21:19
the foxi: | x8 | | x8 | | x7 | |
| = |
| (tutaj założenie x≠0) = |
| |
| x2−8x | | x(x−8) | | x−8 | |
22 paź 21:20
kuba: Przepraszam was bardzo, źle zapisałem przykład.
22 paź 21:21
5-latek: Przeciez x8 inaczej mozna zapisac 8x
22 paź 21:22
the foxi: | 8x | | 8x | | 8 | |
| = |
| (x≠0) = |
| |
| x2−8x | | x(x−8) | | x−8 | |
22 paź 21:22
the foxi: 5−latek, my chyba z przyzwyczajenia pomyśleliśmy, że miał na myśli potęgę.
22 paź 21:23
5-latek: No wlasnie
22 paź 21:23
kuba: Tak, tylko osoby z góry zrozumiały to jako x8.
22 paź 21:23
kuba: Dzięki wszystkim.
22 paź 21:23