matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
anka1:
Proszę mnie sprawdzić ctg(x−1)=−1 x
0
=−π/4 x−1=−π/4−kπ x=−π/4+1−kπ, k∊C
22 paź 19:46
Janek191:
Może być
chociaż raczej piszemy + k π
22 paź 19:51
anka1:
Bardzo dziękuję
22 paź 19:53