Zależność
max: Zależność przemieszczania ciała od czasu dana jest funkcją x = At2 + 2(B+C)t + 30, wyznacz
zależność v(t) oraz a(t) dla tego ruchu.
22 paź 19:03
'Leszek: x= At2 + 2(B+C)t + 30
v = dx/dt = 2At + 2(B+C)
a= dv/dt = 2A
22 paź 19:08
:): bardzo cie szanuje leszek
22 paź 19:10
Alkoholik z gliwic: Dlaczego tak wyszło ?
22 paź 19:11
Metr50Wzrostu: Leszku mógłbyś to wyjaśnić ?
22 paź 19:13
max: Dlaczego przy v zniknęło t+30?
22 paź 19:15
Janina Macura: Ty no ja nie wiem jak to rozwiązać
22 paź 19:16
5-latek: A po kiego .... alkoholicy i te inne gady wpier..... e sie w ten post?
czy on jest wasz?
22 paź 19:21
'Leszek: Korzystam z pochodnych funkcji .
Jezeli w szkole tego jeszcze nie bylo to trzeba to zrobic inaczej:
x= At2 + 2(B+C)t +30
i porownuje ten wzor ze wzorem na ruch jednostajnie przyspieszony
S= So + vot + at2/2
Czyli : So = 30 , vo = 2(B+C) , a= 2A
Czyli predkosc : v= vo + at = 2(B+C) + 2At
Zas przyspieszenie : a= 2A
22 paź 19:21
max: Dziękuje bardzo!
22 paź 19:22
rafon: ty no nie wiem jak tam twoja szmaciura jebana zrogowaciala niedzwiedzica co sie kurwi pod
mostem za wojaka i siada kurwa na butle od vanisha i kurwe w taczce pijana wozili po osiedlu
wiesz o co chodzi mnie nie przegadasz bo mi sperme z paly zjadasz frajerze zrogowacialy
frajerska chmuro chuj ci na matule i jebac ci starego
22 paź 19:26
'Leszek: Do administratora forum , prosze o usuniecie wulgaryzmow , to forum jest dla mlodziezy ! ! !
22 paź 19:31
max: Ostatnie pytanie, nie wiem dlaczego wyszło a = 2A z at
2/2, a tak to wszystko jest jasne,
dziękuję
22 paź 19:43
'Leszek: at2/2 = At2 ⇒ a= 2A
22 paź 19:45