matematykaszkolna.pl
Wyznacz sinus kąta POMOCY: 1.Wyznacz sinus kąta nachylenia przekatnej prostopadloscianu o krawedzi podstawy 4 i 6 wiedzac ze wysokosc ma 10 2. Oblicz tg kąta nachylemnia przekatnej sciany boczne graniastoslupa prawidlowego szescianu o krawedzi 2 i wysokosci 8 Nie mam pojecia jak to zrobic prosze o jak najszybsza pomoc
22 paź 17:30
'Leszek: Napisz poprawnie tresc zadania , to co napisales nie ma sensu !
22 paź 17:32
POMOCY: 1.Wyznacz sin kąta nachylenia przekątnej prostopadłościanu o krawędziach podstawy 4 i 5 oraz wysokości 10 2.Oblicz tg kąta nachylenia przekątnej ściany bocznej graniastosłupa prawidłowego siedmiokątnego o krawędzi podstawy 2 i wysokości 8 Tak podala nam sorka wiec nie ma mowy o pomylce
22 paź 17:56
'Leszek: Kat jest miedzy ramionami ,wiec powinno byc napisane kat nachylenia przekatnej sciany bocznej do ........( przekatnej podstawy, plaszczyzny podstawy , przekatnej graniastoslupa itd) to sa rozne katy ! !
22 paź 18:28
POMOCY: do przekatnej podstawy mimo ze nie podala domyslam sie ze o to chodzi bo to mielismy na lekcji
22 paź 18:45
'Leszek: No wlasnie , matematyka to nauka logicznego myslenis i postepowania i zadania musza byc napisane preczyzyjnie , scisle ! ! Czyli napisz poprawnie tresci zadan , bo podales dwa zadania , wiec w ktorym .....do przekatnej podstawy .....? ?
22 paź 18:50
POMOCY: W obu zadaniach do podstawy przepraszam ze nie napisalem ale naprawde sorka nie napisala a ja jestem noga z matematyki sorry naprawde
22 paź 18:59
'Leszek: Zadanie 2) dalej jest bez sensu ! Jaki tam jest szescian ? ? Graniastoslup prawidlowy szescianu ? ? to tak jakbys napisal ,ze dach budynku jest pod podloga ? ? Zadzwon do kolegow z klasy niech Ci podadza poprawna tresc .
22 paź 19:13
POMOCY: Z.2. Oblicz tg. kąta nachylenia przekątnej sciany bocznej graniastosłupa prawidłowego 7−kątnego o krawędzi 2 i wysokości 8.
22 paź 19:15
'Leszek: Ja nie chodze do Twojej szkoly ( co to za szkola ) ale na logike zadanie 2) powinno byc: Oblicz tangens kata nachylenia przekatnej sciany bocznej do plaszczyzny podstawy w graniastoslupie prawidlowym szesciokatnym o krawedzi podstawy 2 i wysokosci 8 ! ! Ale to jest maja wersja , jutro spytaj sie swojej p.profesor
22 paź 19:29