n +1 | ||
an = | ? | |
n |
n+1 | ||
an = | ||
n |
n+3 | ||
an+2 = | ||
n+2 |
n+3 | n+1 | −2 | ||||
bn = an+2 − an = | − | = | ||||
n+2 | n | n(n+2) |
( n +2) + 1 | n +3 | |||
an+2 = | = | |||
n +2 | n +2 |
n + 3 | n +1 | n*(n +3) − ( n+1)*(n +2) | ||||
bn = | − | = | = | |||
n +2 | n | n*(n +2) |
n2 + 3n − ( n2 +2 n + n + 2) | − 2 | |||
= | = | |||
n*( n +2) | n*(n +2) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |