matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
!!!:
okrag o rownaniu x
2
+y
2
−2x−3=0 przecina os y w punktach o jakich wspolrzednych?
29 sty 14:34
Godzio:
punkty wspólne z OY : A(0,y) x
2
+y
2
−2x−3=0 y
2
− 3 = 0 y
2
= 3 y=
√
3
v y = −
√
3
A
1
(0,
√
3
) i A
2
(0,−
√
3
)
29 sty 14:38