matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Smutny słaby uczeń:
3
2
2+
=
x+1
x
22 paź 11:58
Voyak:
(2x + 2 + 3)/x+1=2/x mnożysz na krzyż 2x+2=x*(2x+5) 2x+2=2x
2
+5x 0=2x
2
+3x−2 wyliczasz deltę i masz rozwiązanie
22 paź 12:01