Wykres arg(z)
GFG: Muszę sporządzić wykres arg(z)=π/3, gdzie z∊C
Jak to zrobić?
22 paź 11:11
Jerzy:
To nie jest funkcja.
To kąt o mierze 60o
22 paź 11:20
GFG: Mój błąd w zapisie.
Ale może inaczej, bo ten przykład faktycznie łatwo zrobić.
Chodzi mi o sposób 'znajdywania' tych kątów na wykresie jak są np. takie π/4≤arg z≤π/2
22 paź 11:23
Adamm:

Jerzy, wykres≠funkcja

pierwszy przykład to będzie półprosta
y=
√3x dla x>0
drugi to będzie obszar między prostymi
y=x a x=0
22 paź 11:48
Adamm: poprawka, między półprostymi
y=x a x=0 dla x>0, y>0
22 paź 11:49
Jerzy:
arg(z) = π/3 , to nie jest funkcja.
22 paź 11:51
22 paź 11:52
22 paź 11:56