matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
12312:
na prostej AB gdzie A=(−1,4) i B=(0,−4) lezy punkt P o jakich wspolrzednych?
29 sty 14:33
ula:
napisz równanie prostej przechodzącej przez punkty A i B
y
B
−y
A
y−y
a
=
(x−x
A
)
x
B
−x
A
−4−4
y−4=
(x+1)
1
y=−8x−4 P(x
P
;−8x
P
−4)
29 sty 16:51