Zbiory Wartości - Studia
Niki: Niech S = {0, 1, 2, 3, 4} i niech T = {0, 2, 4}
a) Ile par uporządkowanych należy do zbioru S × T, a ile do zbioru T × S?
b) Wypisz elementy zbioru {(m, n) ∈ S × T : m + n = 5}.
c) Wypisz i narysuj elementy zbioru {(m, n) ∈ S × T : m + n ≥ 3}.
d) Wypisz elementy zbioru {(m, n) ∈ S × S : m + n = 5}.
21 paź 20:19
'Leszek: Zrob rysunek na plaszczyznie (S,T) , i zaznacz punkty np. (0,0) ; 0,2).....wszystko stanie sie
jasne !
21 paź 20:29
5-latek: SxT iloczyn kartezjanski gdzie 1 elemet to element zbioru S i nie chwalic sie ze studia
SxT= { (00) (02)(0,4) (1,0) (1,2) (1,4) (2,0) dokoncz
TxS pierwszy elemnt to elemnt zbioru T
={0,1) (0,2) (0,0) (0,3) (0,4) (2,0) (2,1) dokonczyc
Iloczyn kartezjanski nie ejst przemienny
21 paź 20:33
5-latek: TxS na poczatek ={(0,0) ktos mi go zajumal
21 paź 20:52