matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trójkąta
crs:
długości boków trójkąta to: 28cm, 25cm i 17cm. oblicz jego pole, średnią wysokość, promień wpisanego weń i opisanego na nim okręgu.
29 sty 14:32
rogal:
P=210 cm
2
85
R=
cm
6
r=6 cm
29 sty 16:58