matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
gość:
pytanie x=b*a
k
(a
2
)
k
y=3b*
3
b wzrosło 3 razy. Jaka jest różnica miedzy a i a
2
, żeby zachodziła równość x=y odpowiedź to, że a musi zmaleć mniej niż 3 razy, ale jak to wykazać?
21 paź 15:30