matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz r
Bartek:
Wyznacz r przy założeniu, że potrzebne przekształcenia są wykonalne C=
Pr+2
W−r
21 paź 13:19
Jerzy:
C(W − 1) − 2
Pr + 2 = C(W − 1) ⇔ Pr = C(W − 1) − 2 ⇔ r =
P
21 paź 13:21