Rownosci
Ariel: Dwumian Newtona
Udowodnic rownosci
| | | |
a) n∑k=0 | = 2n skorzystac z rozwiniecia (1+1)n |
| | |
| | | |
b) n∑k=0 (−1)k* | =0 tutaj rozwiniecie (1−1)n |
| | |
20 paź 23:48
Adamm: no i w czym problem
21 paź 00:17
Ariel: W rozpisaniu
21 paź 00:20
Adamm: tutaj nie ma co rozpisywać
podstawiasz do wzoru i tyle
21 paź 00:20
Ariel: Dobrze sprobuje znalezc cos na ten temat
21 paź 00:21
Adamm: chyba się nie zrozumieliśmy
wzór chyba masz podany?
jaki problem pod niego podstawić jakieś liczby
21 paź 00:23
Ariel:
Powinno byc dobrze
21 paź 00:33
Adamm: oczywiście że jest dobrze
rozwiązanie praktycznie masz podane
ale co to rozwinięcia
[1+(−1)]
n mam problem
lepiej tak pisać zamiast ± na końcu (bardziej zrozumiale)
21 paź 00:35
Ariel: Dobrze . dzieki .
21 paź 00:37