2+n | ||
an= ( | )n | |
3+n |
n+1 | ||
an= ( | )n | |
n−3 |
n+1 | 1(n−3)+4 | 4 | ||||
an= | )n= | )n= (1+ | )n= dokoncz granica z liczba e | |||
n−3 | n−3 | n−3 |
n+2 | 1(n+3)−1 | 1 | ||||
an= ( | )n=( | )n= (1− | )n to samo | |||
n+3 | n+3 | n+3 |
n +2 |
| ||||||||||||
an =( | )n = | ||||||||||||
n +3 |
|
e2 | ||
lim an = | = e−1 | |
e3 |
n +1 | ( 1 + 1n)n | ||||||||||||
an = ( | )n = | ||||||||||||
n −3 |
|
e | ||
lim an = | = e4 | |
e−3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |