matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnić, że dla każdego n
Kams:
Udowodnij że dla każdego n ∊ N \ {0} n ∑ 1 / ((2k−1)*(2k+1)) = n / (2*n+1) k=1
20 paź 20:52
karty do gry :
1
1
1
1
=
[
−
]
(2k − 1)(2k + 1)
2
2k − 1
2k + 1
20 paź 21:11
Kams:
Dzięki wielkie!
20 paź 23:58