jj
imie: potegowanie macierzy
3 2 2
−2 −1
wyszlo mi
−1 −1
−5 −5
ale to zle chyba
20 paź 20:43
Adamm: źle
20 paź 20:44
imie: a jak powinno wyjsc?
20 paź 20:46
'Leszek: Wystarczy pomnozyc macierze przez siebie
20 paź 20:51
20 paź 21:45
Adamm: a11=3, a12=2, a21=−2, a22=−1
b11=a11*a11+a12*a21=5
b12=a11*a12+a12*a22=4
b21=a21*a11+a22*a21=−4
b22=a21*a12+a22*a22=−3
czyli macierz jest postaci
5 4
−4 −3
20 paź 22:12
Adamm: element o wierszu "i" i kolumnie "j" otrzymasz, jeśli przemnożysz przez siebie
wiersz "i" z pierwszej macierzy, przez kolumnę "j" z drugiej macierzy
tak się zazwyczaj liczy te iloczyny
20 paź 22:14
imie: dzieki
20 paź 22:19