matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz w najprostszy sposób
Rafał:
4
12
*5+4
11
*8
a).
(4
6
)
2
3
5
*3
4
+6*3
8
b).
9
5
81*3
4
+3
7
c).
2
2
*(3
2
)
3
(5
1
5+5
1
3)*1024
d).
(5
1
4+5
1
2)*4
5
potrzebuję pomocy z tymi przykładami, bo nie udaje mi się ich zrobić
20 paź 19:45
Mila:
a)
4
11
*4*5+4
11
*8
4
11
*(20+8)
=
=
4
12
4
12
28
=
=7
4
spróbuj w podobny sposób następne.
20 paź 19:54