liczba a = | p{2016} - p{2017}| - | p{2016} + p{2017}|
karolina: liczba a = | √2016 − √2017| − | √2016 + √2017|
jest wiesza od 1
mniejsza od −1
wieksza od −2√2016
miejsza od − 2√2017
20 paź 18:48
Blee:
Na pewno jest mniejsza od −1
20 paź 18:51
karolina: skad wiwsz − rozpisz
20 paź 18:52
Adamm: |x|=x dla x≥0
−x dla x<0
teraz, ile wynosi
|√2016−√2017|
|√2016+√2017|
uprość a, odpowiedz na pytania
20 paź 18:54
Eta:
√2016<√2017
|√2016−√2017= −√20016+√2017
|√2016+√2017|= √2016+√2017
a= −√2016+√2017−√2016−√2017=−2√2016
−2√2017< −2√2016 <−1
20 paź 18:56