wskaż zdanie fałszywe suma wszystkich dzielników liczby 2017 jest równa 0 2017 m
karolina: kolejne moje

wskaż zdanie fałszywe
suma wszystkich dzielników liczby 2017 jest równa 0
2017 ma dokładnie 2 dzielniki naturalne
2017 jest licczba złozoną
rowanie xy =2017 spełniaja cztery uporzadkowane pary liczb calkowitych
20 paź 18:42
Mariusz:
2017 jest liczba złozoną to jest na pewno fałszywe
Pierwsze dwa wyglądają na prawdziwe
Czwarte też będzie prawdziwe jeśli będziemy rozróżniali kolejność dzielników
20 paź 18:55
Adamm: wszystkie są prawdziwe
20 paź 18:59
Adamm: oprócz zdania
2017 jest złożone
20 paź 19:00
Eta:
Podpowiedź
Liczba 2017 −−− jest liczbą pierwszą
Dopiero za 10 lat liczba 2027 −−− też będzie liczbą pierwszą
Teraz sama odpowiedz na te pytania
20 paź 19:02
Eta:
1/ dzielniki 2017 to 1 i 2017 zatem 1+2017≠0
fałsz
2/ prawda dwa dzielniki 1 i 2017
3/ fałsz
4/ xy=2017 = −1*(−2017) =1*2017=2017*1= (−2017)*(−1)
cztery pary
prawda
20 paź 19:08
Adamm: 1)
dzielniki to
1, 2017, −1, −2017
20 paź 19:09
Eta:
Sorry przeczytałam : dzielników naturalnych

1/ 1−1+2017−2017=0 prawda
20 paź 19:11
Eta:
A tak poza nawiasem : Karolina
Czy znasz słowo dziękuję? czy też nie !
20 paź 19:13
Eta:
Jak ja Cię
Adamm ..... "lubię"
20 paź 19:15
Adamm: tak, wiem
20 paź 19:20
Eta:
20 paź 19:24