Dane są zbiory: A - zbiór liczb naturalnych mniejszych od 15, B - zbiór liczb na
karolina: Dane są zbiory:
A − zbiór liczb naturalnych mniejszych od 15,
B − zbiór liczb naturalnych podzielnych przez 3 lub 2
wówczas a u b=b
a odwócone u b = { 0 , 2,3}
a − b = {5,7,11,13}
b−a = { ..., −12, −6, 0, 6, 12 ...}
20 paź 18:37
Eta:

A={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14}
B={0,2,3,4,6,8,9,10,12,14}
B⊂A
AUB=A
A∩B=B
A\B={1,5,7,11,13}
B\A=∅
20 paź 18:50
karolina: wówczas a u b=b
a odwócone u b = { 0 , 2,3}
a − b = {5,7,11,13}
b−a = { ..., −12, −6, 0, 6, 12 ...}
to nie oznacza ze wszystko jest prawdziwe do wyboru jest jedna odp
20 paź 18:52