Funkcje, pochodne, zależność
TraCerT: Cześć,
Zmagam się z wyprowadzeniem zależności w elektrotechnice, jednakże nie wiem, w jaki sposób
uzależnić jedno od drugiego. Na podstawie dwóch równań: i=au+bu3 oraz Ls(i)=u(i)/i mam
uzależnić wzór na Ls(i) w funkcji u. O ile ten etap jest dla mnie oczywisty, o tyle etap
dalszy, tj. uzyskać algebraiczną zależność wzoru Ld(u)=1/(di(u)/du) w zależności tylko od
stałej a oraz Ls.
W jaki sposób mógłbym uzyskać taką zależność ?
Pozdrawiam
19 paź 22:41
19 paź 22:43
kochanus_niepospolitus:
skoro 'tylko od stałej a'
19 paź 22:43
TraCerT: di/du to jest a+3bu2
a trzeba Ld uzależnić jeszcze od Ls, gdzie Ls wg mnie to będzie u/(au+bu3)
19 paź 22:50