matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,
12312:
jakie wspolrzedne ma srodek S okregu o rownaniu x
2
+y
2
−4x−8y+4=0
29 sty 13:45
Godzio:
(x
2
− 4x +4 ) −4 + (y
2
−8y +16) − 16 +4 = 0 (x−2)
2
+ (y−4)
2
= 16 S(2,4)
29 sty 13:54