matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągłość funkcji
Michał:
Określić zbiory punktów ciągłości podanych funkcji: g(x) = E(x)(x−1)
19 paź 13:18
Ariel:
y=E(x) to inaczej y=[x] czesc calkowita
19 paź 13:22
Michał:
x − 1 ≤ E(x) < x, ale jak to dalej rozwiązać?
19 paź 13:31