18 paź 20:18
jc: Wykonaj działania. Otrzymasz liczbę. iksy znikną.
Podstaw otrzymaną liczbę do drugiego równania.
Otrzymasz 3.
18 paź 20:31
DELTA: Okazało się, że źle przepisałem znak. Po ponownym policzeniu wyszło 34 w obu równaniach.
18 paź 20:41
Mila:
| | 1 | |
w=2x2−2√x+1−(8x2−2√2x+ |
| +6x2= |
| | 4 | |
| | 1 | | 3 | |
=2x2−2√x+1−8x2+2√2x− |
| +6x2= |
| |
| | 4 | | 4 | |
| 3 | |
| jest rozwiązaniem podanego równania. |
| 4 | |
18 paź 20:41
DELTA: Teraz należy podstawić 34 w miejsce x drugiego równania?
18 paź 20:50
Mila:
Tak, albo rozwiązać równanie.
18 paź 21:12
DELTA: A jeżeli zostawię 34=34 to będzie to błąd?
18 paź 21:14