funkcja wykladnicza
Łukasz: Własności f. wykładniczej:
1.
|2−3
x| = 7
z rozwiązań x=2, ale jak to rozpisać?

2.Tutaj chcę tylko wiedzieć, dlaczego się obraca znak:
obracamy znak − dlaczego?
x+2 ≥ 4
x ≥ 2
18 paź 19:12
Janek191:
I 2 − 3x I = 7
2 − 3x = − 7 lub 2 − 3x = 7
3x = 9 lub 3 x = − 5 sprzeczność
3x = 32
x = 2
=====
18 paź 19:15
18 paź 19:16
Łukasz: Dziękuję pięknie, o to mi chodziło! <3
18 paź 19:23
damian: a czemu tam jest sprzecznosc?
18 paź 19:38
'Leszek: Bo wartosc funkcji wykladniczej jest zawsze > 0 , ax > 0 , a ≥ 0 x ε R
18 paź 20:00