Jakie kroki wykonać po kolei
Jola: Czy ktoś mi wytłumaczy jak po kolei to obliczyc ?
18 paź 16:05
Mila:
![rysunek](rys/134378.png)
1) arccos(x)=α∊<0,π> natomiast x∊<−1,1>
2) arccos(−x)=π−arccos(x)
| √2 | | √2 | | π | | 3π | |
arccos(− |
| )=π−arccos |
| =π− |
| = |
| |
| 2 | | 2 | | 4 | | 4 | |
Wypisz sobie wszystkie własności poznanych f. cyklometrycznych ,wykresy
i korzystaj przy rozwiązywaniu zadań.
18 paź 16:24
Jola: Dziękuję dobry człowieku
18 paź 16:26
PW: Mila, miałaś szczęście, że wielkopańsko nazwała Cię "dobrym człowiekiem", a nie chamem.
I tak nic z tego nie zrozumiała (no może to, że nie należy obrażać pomagających).
359475
18 paź 16:37
Mila:
18 paź 18:28