Narysuj wykres funkcji
isaac: Wyjaśni ktoś jak narysować tego typu wykres funkcji?
y=arc cos(x−1)
18 paź 13:51
isaac:
18 paź 13:51
Ariel: y=arc cos(x) jest funkcja odwortna do y=cosx
y=cosx jest roznowartosciowa na przedzialach tzn malejaca na przedziale .... albo rosnaca
na przedziale .....
Zobacz na wykres y=cos x i napisz
na tych przedzialach istnieje funkcja y=arc cos x
18 paź 14:06
Janek191:

Rysujemy wykres funkcji f(x) = arccos x
i przesuwamy go o wektor [ 1, 0 ]
18 paź 14:09
isaac: Dzięki
18 paź 14:25