matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pociag
fizyka pomocy:
pociag pospieszny jedzie z predkoscia v= 18 m/s. maszynista hamuje w ciagu t=15 s. jak wielkie jest opoznienie rychu podczas hamowania pociagu?
29 sty 11:33
Mateusz:
Δv
v
0
−v
skorzystaj ze wzoru a =
=
=> v
0
=0
t
t
29 sty 12:08