krajowa
fizyka pomocy: droga krajowa biegnie przez wies o dlugosci 1,8 km, gdzie obowiazuje ograniczenie predkosci do
wartosci v1=40 km/h . ile czasu zyska kierowca, lamiac przepisy i jadac z szybkoscia v2=90
km/h?
29 sty 11:33
Mateusz: ma przebyc 1,8km drogi gdyby jechał z prędkością 40km/h to jego czas wynosi t = U{s}[v} = 0,045
h = 2,7 min gdyby jechał z prędkoscią 90 km/h to t = 0,02 godz = 1,2 min i teraz zastanów się
nad wynikami i podaj odp
29 sty 11:42
fizyka pomocy: ok, dzieki wyliczylamn

a reszte pomozesz?
29 sty 11:57