Nazwij (okrąg, elipsa, hiperbola, parabola) i narysuj na płaszczyźnie krzywą
Koala: Prośba o pomoc
𝑥2 + 4𝑦2 − 𝑥 = 0
2𝑥2 − 𝑦2 = 8
𝑥2 − 4𝑦2 + 16𝑦 − 20 = 0
17 paź 22:19
kochanus_niepospolitus:
a)
x
2 − x + 4y
2 = 0
| | 1 | | 1 | |
(x − |
| )2 + 4(y2) = |
| |
| | 2 | | 4 | |
co tu mamy

b)
co tu mamy

c)
x
2 − 4(y−2)
2 = 36
a tutaj
17 paź 22:25
Koala:
Jak z tego
𝑥2 − 4𝑦2 + 16𝑦 − 20 = 0
zrobiłeś to
x2 − 4(y−2)2 = 36
17 paź 22:41
Eta:
"kochanus" pewnie zakochany

i się pomylił
x
2−4(y
2−4y+4)−4=0
x
2−4(y−2)
2=4
17 paź 22:49