matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fs
bc:
Jak zrobic takie zad: zad 7 −−>
https://zapodaj.net/66be7d5964193.jpg.html
f(x) / 1+ f(x) = x
2
/ 1 + x
2
nie wiem czy to ma sens, a jeśli tak to co dalej
17 paź 21:49
kochanus_niepospolitus:
co dalej? f(x) = x
2
17 paź 22:58
bc:
aleoshohodzi
17 paź 23:00
kochanus_niepospolitus:
x
g(x) =
1+x
f(x)
x
2
g(f(x)) =
=
⇔ f(x) = x
2
1+f(x)
1+x
2
albo jak wolisz:
f(x)
x
2
=
1+f(x)
1+x
2
f(x) * (1+x
2
) = (1 + f(x) ) * x
2
f(x) + x
2
*f(x) = x
2
+ x
2
*f(x) f(x) = x
2
17 paź 23:03
bc:
fuck, nie pomyslałem
17 paź 23:20
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick