matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz (narysuj) zbiory 𝐴, 𝐵, 𝐴 ∪ 𝐵, 𝐴 ∩ 𝐵, 𝐴\𝐵, 𝐵\𝐴, jeśli
Koala:
𝐴 = {(𝑥, 𝑦) ∈ ℝ2: 𝑦 > 𝑥}, 𝐵 = {(𝑥, 𝑦) ∈ ℝ2: 𝑦 < 2𝑥}
17 paź 21:27
Jack:
czerwone − zbior A (wszystko powyzej prostej y=x, bez samej prostej y=x, dlatego przerywana) niebieskie − zbior B(wszystko ponizej prostej y=2x, bez samej prostej y=2x, − II −)
17 paź 22:09