17 paź 21:25
nawaleta: proszę o pomoc
17 paź 21:59
nawaleta: proszę o wytłumaczenie
17 paź 22:16
nawaleta: Czy ktoś mógłby mi pomóc ?
17 paź 22:33
wy-mierna: a którym miejscu to ma być?
17 paź 22:41
Eta:
Wszystko jest dobrze
| | 1 | |
3*41−tgx= 3*41*4−tgx = 12*(22)−tgx= 12*2−2tgx=12*(2tgx)−2= 12* |
| |
| | t2 | |
gdzie 2
tgx=t , t>0
17 paź 23:07
nawaleta: chodzi mi o przekształcenie wykładnika
17 paź 23:16
Eta:
No przecież to Ci napisałam!
Tam nie będzie nigdzie 1/2 ( bo i skąd niby ma się wziąć 1/2
17 paź 23:35
nawaleta: [√2/2(cosx −sinx)]/√2cosx
17 paź 23:37
Ariel: cosx−sinx= √2cos (π/4+x)= √2sin(π/4−x)
17 paź 23:41