17 paź 21:01
bc: HRLP
18 paź 14:09
kochanus_niepospolitus:
| | | | |
f(f(x)) = |
| = |
| = |
| √1 + (x/(√1+x2))2 | | √1 + x2/(1+x2) | |
| x | | 1 | | x | | 1 | |
= |
| * |
| = |
| * |
| = |
| √1+x2 | | √1 + x2/(1+x2) | | √1+x2 | | √(1+2x2)/(1+x2) | |
| x | | √1+x2 | | x | |
= |
| * |
| = |
| |
| √1+x2 | | √1+2x2 | | √1+2x2 | |
| f(x) | | x | |
f(f(f(x))) = |
| = |
| |
| √1+2(f(x))2 | | √1+3x2 | |
więc pozostaje udowodnić wzór ogólny
18 paź 14:53
bc: łoo dzięki, ale o co tu chodzi?
bo wiesz że tam było n liczb?
w każdym przypadku jest taki sam wynik tak?
ale co to znaczy udowodnic wzor oglony
18 paź 22:27