matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole i obwód trójkąta prostokątnego
Max:
Oblicz pole i obwód trójkąta prostokątnego KLM, w którym |kąt KLM| = 30 stopni i MK = 6cm
17 paź 19:51
Eta:
1
P=
6*6
√
3
=...........
2
Obwód : 12+6+6
√
3
= ..........
17 paź 20:04