alg
zef: W ciele Z5 obliczyc
320−46
2−8−4*3−6
Mógłby ktoś wytlumaczyć ?
17 paź 19:36
zef:
17 paź 19:51
Janusz: twierdzenie Fermata 34=1 oraz 44=1
(34)5−44*42=15−1*16=−15=0
2 analogicznie
17 paź 20:06
Mila:
1)
32=9=−1(mod5)
(32)10=1(mod5)
42=16=1(mod5)
(42)3=1(mod5)
320−46=1−1(mod5)=0(mod5)
2)
2−1=3 w Z5 [2*3=6=1(mod5)]
Masz teraz różnicę:
38−4*26
Licz podobnie, albo skorzystaj ze sposobu Janusza.
17 paź 21:29
Romeo: Z talii 24 kart wybrano sześć , wśród których były cztery asy . pozostałe dwie k
Romeo: Z talii 24 kart wybrano sześć , wśród których były cztery asy . pozostałe dwie karty to
albo
król i dama , albo dama i walet. ile jest możliwości takiego wyboru ?
Proszę o pomoc ( na jutro rano muszę mieć) dziękuję
17 paź 21:47