matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prej
bc:
Złożenie funkcji g(f(x))
x
f(x) =
√
x
2
−1
g(x)=
1 + x
i teraz jest problem , D
(f
o
g)
=
dziedziną tego złożenia jest? co? z funkcji g: 1 + x ≠ 0 x ≠ −1 i co dalej: z funcji f x
2
− 1 ≥ 0 x ≥ 1 v x ≤ −1 i teraz dziedziną tego złożenia jest x∊(−oo,−1) U <1,+oo) ? dobrze?
17 paź 19:29
bc:
HELP
18 paź 14:09