a2 √3 | ||
54 = | / *4 | |
4 |
a√3 | ||
h = | ||
2 |
1 | ||
r = | h | |
3 |
1 | 1 | a√3 | a2 | |||||
Pk = πr2 = π( | h)2 = π ( | * | )2 = π | = | ||||
3 | 3 | 2 | 4*3 |
a2√3 | √3 | √3 | ||||
= π | * | = π * 54 * | = 6√3π | |||
4 | 9 | 9 |
a2 | a2 √3 | √3 | ||||
π | =π | * | ||||
4*3 | 4 | 9 |
a2 | a2 | 1 | a2 | 1 | 3 | ||||||
= | * | = | * | * | = | ||||||
4 * 3 | 4 | 3 | 4 | 3 | 3 |
a2 | 1 | a2√3 | √3 | |||||
= | * | * √3 * √3 = | * | |||||
4 | 9 | 4 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |