szkic funkcji
układ: naszkicuj wykres funkcji 2ex i okresl jego zbior wartosci
17 paź 10:03
Jerzy:
17 paź 10:04
układ: oś y to będzie e?
17 paź 10:05
układ: jesli tak to np dla e=−3 i x=3 mam 2 razy −27 czyli −54
17 paź 10:07
Jerzy:
Nie , e to podstawa tej funkcji ( funkcji wykładniczej )
17 paź 10:07
Blee:
Ze co kurwa? Jakie e= −3

e to KONKRETNA LICZBA tak samo jak chociazby π.
17 paź 10:08
Jerzy:
Poczytaj co to jest liczba e , to nie będziesz wypisywał głupot.
17 paź 10:08
układ: No tak ale jakie może być to e? i kiedy i dlaczego ta funkcja ma wartosc 0?
17 paź 10:09
17 paź 10:11
5-latek: Ty jestes studentem wiec powinienes wiedziec ze funkcja wykladnicza y=ax osiaga tylko
wartosci dodatnie
17 paź 10:11
układ: myslalem ze e to jakas dowolna liczba tak jak parametr
17 paź 10:12
Jerzy:
e to pewna stała matematyczna ( e ≈ 2,7 )
Ta funkcja nigdy nie przyjmuje wartości 0, poczytaj o funkcji wykładniczej.
17 paź 10:12
układ: skąd wiesz ze studentem?
17 paź 10:13
5-latek:
17 paź 10:16
układ: nie no serio pytam skąd
17 paź 10:18
Jerzy:
Bo ostatnio na forum licealiści wykazują sie większą wiedzą niz studenci.
17 paź 10:20