matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć monotoniczność ciągu
xd:
n
n
an=
n!
16 paź 22:02
iteRacj@:
tu jest uzasadniona zbieżność tego odwrotnego ciągu (od 08:400
http://oze.pwr.edu.pl/kursy/wanalizawid/wanalizawid.html#odf=4
16 paź 22:22
iteRacj@:
miało być
n!
uzasadniona jest monotoniczność ciągu a
n
=
n
n
16 paź 22:29